سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۳
۱ نفر

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم از همان ابتدای شروع به‌کارش با موارد و مسائل مهمی که جامعه نگاه ‌ویژه‌ای به آنها دارد، روبه‌رو بود.

ستار هاشمی

به گزارش همشهری آنلاین، از موضوع مهم و داغ رفع فیلترینگ و پیچیدگی‌های خاص آن که بگذریم، مواردی مانند اینترنت پرسرعت، فیبر نوری و همچنین شبکه ۵G از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی این وزارتخانه بوده است.

در حاشیه بیست‌وپنجمین نمایشگاه تلکام که در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران درحال برگزاری است، گفت‌وگویی با سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام دادیم که ملاحظه می‌فرمایید.

افزایش سرعت اینترنت

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اتفاقی که با توسعه فیبر نوری در کشور رخ خواهد داد به همشهری گفت: «شرکت مخابرات ایران نگاهش را از سیم و کابل به توسعه خدمت به‌ویژه خدمت کیفی ارتقا داده است؛ البته باید مراقب بود که در این توسعه و فراگیری خدمات، کیفیت فدای سرعت نشود. مردم هم حق دارند که ارتقای کیفیت ارتباطی و سرعت اینترنت داشته باشند، اما دچار سردرگمی بین شرکت‌های ارائه‌کننده خدمات در این حوزه نشوند. با رعایت این موضوع می‌توان آینده خوبی را برای صنعت مخابرات انتظار داشت.»

هاشمی ادامه داد: «در دومین روز از نمایشگاه تلکام تفاهمنامه‌ها و قراردادهای متعددی بین مخابرات ایران و سایر اپراتورها منعقد شد که می‌تواند اتفاق مبارکی برای کشور باشد. امیدواریم در راستای شعار دولت چهاردهم که وفاق ملی است، در یک قالب تعاملی بتوانیم خدمات با کیفیتی را به مردم ارائه کنیم. یکی از موضوعاتی که ما در راستای این قراردادها پیگیری می‌کنیم، این است که در یک بازه زمانی معقولی بتوانیم در کنار ارتقای کیفیت، سرعت را هم افزایش دهیم.»

توسعه فیبر نوری براساس نیاز مناطق

وزیر ارتباطات در حاشیه دیدار از نمایشگاه تلکام در توضیح بیشتر به همشهری درباره اولویت‌های اتصال به فیبر نوری در مناطق مختلف کشور عنوان کرد: «در تمام کشور این اتصال برآمده از نیاز است و در مناطق دور و نزدیک هر آنچه نیاز مردم را احساس کنیم به‌طور حتم در دستور کار قرار خواهد گرفت.»

او با تأکید بر اینکه متناسب با این نیاز بحث اتصال به فیبر نوری انجام خواهد شد، ادامه داد: «حتی در مناطق محروم و روستایی هم این نیازسنجی با توجه به اینترنت پرسرعت و باکیفیت انجام می‌شود و در اولویت دولت چهاردهم در وزارت ارتباطات خواهد بود.»

هاشمی درباره اینکه تا چه میزان فیبر نوری می‌تواند مشابه ظرفیت اینترنت ماهواره‌ای استارلینک منجر به دسترسی مردم به اینترنت پرسرعت شود، عنوان کرد: «در شبکه اینترنت پرسرعتی که اکنون در دنیا روی آن کار می‌شود، فیبر نوری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها و فناوری‌ها مطرح است. توسعه و دسترسی به این فناوری می‌تواند کیفیت و پایداری ارتباطات را به‌همراه داشته باشد.»

افزایش کیفیت اینترنت کشور

یک‌میلیون پورت فیبر نوری با هدف توسعه و افزایش کیفیت اینترنت در کشور، به‌زودی وصل خواهد شد. براساس اعلام محمد جعفرپور، رئیس جدید شرکت مخابرات ایران هدف‌گذاری شده که تا پایان سال ۱۴۰۴ هم یک میلیون و ۲۰۰هزار پورت نوری جدید اضافه شود. به تأکید این مسئول البته توسعه فیبر نوری و توسعه زیرساخت‌های اطلاعاتی با رویکرد هوش مصنوعی رقم خواهد خورد و طی ۶ماه آینده، هوش مصنوعی شرکت مخابرات ایران به‌عنوان سرویس در بستر کلودما در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

کد خبر 912031

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • DE ۰۸:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۵
    1 0
    ... دیگر به شما ها احتیاج نداریم استارلینک داریم
  • IR ۰۹:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۵
    0 0
    هواپیما سواری حق مردم نیست.